"Geluk is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt."


Bedrijven

Voor organisaties kunnen wij op verschillende manieren met het belangrijkste onderdeel van organisaties aan de slag gaan, namelijk: de mensen. In een persoonlijk gesprek over de medewerkers mensen kunnen we al snel komen tot een plan van aanpak. En dat hoeft helemaal niet te zijn om pijnpunten op te lossen. Sterker nog: juist als het goed gaat kan het heel bijzonder zijn om met persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan.

1. Groepsbegeleiding

Of het nu goed of wat minder goed gaat maakt niet zo veel uit. Groepsprocessen zijn heel bijzonder om te doorgronden en te bewerken. Dan wel door trainingen, dan wel door teambuilding. Binnen een paar maanden zijn al forse veranderingen te bereiken. Met behulp van de nieuwste instrumenten, op maat voor vriendelijke tarieven. Deze tarieven kunnen we ook nog koppelen aan het behaalde resultaat.

2. Persoonlijke coaching
Voor feitelijk elk gebied van persoonlijke ontwikkeling is er wel een plan van aanpak te maken die binnen een paar maanden mensen stappen laat zetten die zichzelf, het team en de organisatie ten goede komt. Waar is iemand wel bewust van? Waar zitten wellicht onbewust toch wat pijnpunten?

Burnoutbegeleiding op basis van no cure no pay

3. Burnout begeleiding

Op no cure no pay basis gaan we aan de slag met mensen die in een burnout terecht zijn gekomen of tegenaan zitten. Op basis van meer dan 100 trajecten durven we te garanderen dat mensen binnen 3 maanden weer op de been zijn met zeer waarschijnlijk ook en betere en gezondere houding dan daarvoor. Met heldere afspraken op basis van no cure no pay. Lees meer op de pagina “Uit je burnout komen

4. Reïntegratie
Mochten mensen dan toch buiten het bedrijf komen te staan is verwerking en nieuwe energie vinden voor het zoeken van een nieuwe baan vaak het belangrijkste. Vanuit de jarenlange ervaring binnen Vitae (tegenwoordig Experis) kunnen we ook hier goede afspraken maken over no cure no pay trajecten.

 

 
 
 
 

Ruud-reserve12Werk is belangrijk?
Voor de meeste mensen is het zo dat werk een verplichting is. Zo zijn ze hun hele leven vanaf klas 1 (nu groep 3) bezig om een goede cv op te bouwen zodat ze de juiste baan hebben met genoeg inkomsten en natuurlijk “status”. De vraag is: Worden we daar gelukkig van? Kijkend, ‘s morgens naar rechts en links in de file of op het perron, krijgen wij toch veelal de indruk dat “geluk” niet echt aan de orde is. Ons idee is dat werk wel degelijk een essentieel onderdeel van het bestaan is. Bijdragen, andere mensen helpen en dienstbaarheid zijn… allemaal aspecten die in werk zitten.

Mens en organisatie
Voor organisaties is de mens in het werk verreweg de belangrijkste factor. Als het gaat om het realiseren van de bedrijfsdoelstelling dient er continu gezocht te worden naar mensen die daar specifiek aan bij willen dragen. Mensen en organisaties zijn namelijk continu in ontwikkeling. Een andere fase vraagt vaak om een andere aanpak. Het is dan van belang om die ontwikkeling van de mensen te begeleiden. Congruentie is een belangrijk gegeven in organisaties. Juist als de persoonlijke doelstellingen, de doelstelling van de organisatie en de gewenste ontwikkelingen samen komen, worden er vaak grote positieve prestaties neergezet.

Ruud-reserve2Sleutel tot geluk
De sleutel tot geluk is dat we ons bewust worden van het feit dat we altijd vrij zijn om te kiezen hoe wij op een situatie reageren; om te kiezen welk gevoel we willen hebben. Het is niet iemand die of iets daar buiten dat, ons iets aandoet, het is alleen maar de wijze waarop wij onze hersenen hebben geprogrammeerd of in de loop van ons leven geprogrammeerd hebben gekregen om op een bepaalde manier te reageren op uitwendige situaties. Wat we nodig hebben, is dus ons oude programma loslaten. Een term die velen inmiddels bekend voorkomt, is ‘Ego’. Bij het ITIP (instituut voor mensen die gehoor willen geven aan hun diepste wensen en beste weten en voor mensen die bezield en ontspannen wil leren leven en werken) bekijken ze het anders en zien geluk als fenomeen dat ons in de weg staat. Gaandeweg is dit een heel komisch fenomeen. Namelijk: het ontstaansmoment van Ego is zo ergens rond je 2e levensjaar (Terrible two’s). Het is echt af en toe hilarisch om te zien hoe 2-jarigen met sommige dingen omgaan.

Beweeg, leef en groei
Geen wonder dat Boeddha vaak glimlachend wordt afgebeeld. Als hij nog zou leven, zou het waarschijnlijk toepasselijker zijn dat hij onbedaarlijk zou lachen om onze zelf gecreëerde drama’s. Maar nee, hij is een meester die onze strijd volkomen begrijpt, die het zelf ook heeft meegemaakt en weet hoe bedrieglijk het spel lijkt dat in wezen zo eenvoudig is. Hij lijkt ons te zeggen, met heel veel liefde en ongelooflijke welwillendheid: wees zacht voor jezelf, ontspan je en accepteer het leven zoals het komt. Maak je geen zorgen, wees gelukkig. Schep vreugde in het leven, vier het leven en onthoud: jullie zijn allemaal Boeddha’s, die proberen te doen alsof je het niet bent.
Wees vooral in het NU, zuiver, aandachtig en liefdevol. Maak het leven zo dat je veel dingen doet die je leuk vindt, die bij je passen. Dit stuk is ook volledig van toepassing op organisaties. Een organisatie is ons inziens namelijk ook een organisme… Dat beweegt, dat leeft en groeit. Eén van de mooiste ontwikkelingen op dit moment is het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Werk aan geluk.

Ruud-reserve-13Maakt geld gelukkig?
Deze vraag lijkt een inkopper. Toch is het minder makkelijk dan het op het eerste gezicht lijkt. Hoe vooruitstrevend bepaalde leraren ook zijn in hun gedachten over hoe de perfecte liefdevolle wereld er ook uit zou zien, er zit nog heel lang een vorm van geld in. Wij kunnen echt niet zonder geld. Op een bepaalde manier heeft het ook enorm bijgedragen aan ons leven.

Afhankelijk bestaan

Als je ‘s morgens opstaat, jezelf doucht, een kop koffie drinkt en een ontbijt nuttigt, dan heb je inmiddels te maken gehad met duizenden mensen die jouw acties mogelijk hebben gemaakt. Mensen van over de hele wereld. Je bed wordt bijvoorbeeld gemaakt van hout in Australië, opgebouwd uit onderdelen uit verschillende landen. Los van de fabrikant en de winkelier waar je het hebt gekocht, hebben alle medewerkers van die organisatie deel uitgemaakt van de vervaardiging van dit ene bed, plus de leveranciers van de onderdelen, de transportmedewerkers die het naar je huis hebben gebracht, de bankmanagers die al die bedrijven gefinancierd hebben, de zakelijke dienstverleners zoals accountants, personeelsmanagers en ander personeel. Zij hebben allemaal ouders, die vaak uit andere landen komen en ze zijn door verschillende oorzaken aangekomen bij het moment waarop ze ongeveer zes jaar geleden een rol gingen spelen bij het bouwen, verkopen en bezorgen van dit ene bed. Wat is de stroom die dit mogelijk maakt? Inderdaad: geld.
Geld is op een bepaalde filosofische manier gewoon te zien als levensenergie. Geld staat ook voor waarde. Het salaris vertegenwoordigt die waarde. Natuurlijk in een kader gezet door de markt, mag een organisatie binnen die kaders gewoon bieden wat zij denken dat het werk voor hun waard is. Vaak zullen dan specifieke omstandigheden bepalen wat er op dat moment echt nodig is voor de organisatie. Alleen gaat het dan niet om dure auto’s krijgen, als je komt solliciteren. Ook vanuit het standpunt van de organisatie is dat niet handig. Stel de concurrent biedt een mooiere auto en je werknemer is weer weg? En je krijgt er ook niet de beste mensen door, hoogstens de fanatiekste salarisjagers. Zullen deze mensen een wezenlijke bijdrage aan de bedrijfsdoelstelling willen doen of een wezenlijke bijdrage aan hun eigen belangen?
Kies voor mensen die echt denken gelukkig te kunnen worden bij jouw organisatie en je organisatie zal gelukkig worden!

Zijn er zaken die jij graag zou willen aanpakken, samen met ons? Schroom niet en neem contact met ons op. Telefonisch of via het contactformulier.